استفاده بهینه از منابع نفت و گاز کشور، به منظور افزایش طول عمر آنها و برخورداری نسلهای آینده از این ذخایر خدادادی، ایجاب می کند تا با مدیریت صحیح این منابع آشنا شویم. یکی از نکات مهمی که باید در مدیریت مخازن مد نظر قرار داشت ، اتخاذ روشهایی برای حفظ و صیانت مخزن، بالابردن راندمان تولید و سعی بر نگه داشتن آن در حد مطلوب در طول زمان می باشد. عمر بیشتر مخازن نفتی دنیا به نیمه دوم خود رسیده است، به همین دلیل میزان برداشت نفت از آنها به میزان قابل ملاحظهای کاهش یافته و شرکتهای نفتی را وادار به استفاده از روشهای ازدیادبرداشت از طریق فناوریهای نوین برای بهرهوری بیشتر در برداشت از ذخایر نفتی میکند.
ازدیاد برداشت نفت به مجموعه تکنیکها و فرآیندهایی اطلاق می شود، که طی آن سعی میشود با استفاده از انرژی یا مواد خارج از میدان نفتی، میزان نفت خامی را که استخراج آنها با روشهای معمولی امکانپذیر یا تولید آن اقتصادی و مقرون به صرفه نیست، استخراج و مورد بهرهبرداری قرار گیرد .
روشهای مختلفی برای ازدیاد برداشت نفت وجود دارد به عنوان مثال روشهای آبروبی که در آن با پمپاژ آب داغ به مخازن نفتی باعث خروج نفت از مخازن می شوند یا روشهای گرمایی،شیمیایی و روشهای امتزاجی که از تزریق گازهای هیدروکربنی، تزریق دیاکسیدکربن و نیتروژن و همچنین تزریق گازهای حاصل از احتراق بصورت امتزاجی یا غیرامتزاجی باعث به حرکت واداشتن نفتهای باقیمانده درون مخزن، به سمت چاه تولیدی می گردند .
شرکت آب پخش صنعت جنوب تامین کننده انواع تجهیزات پمپاژ سیالات در صنایع نفت و گاز با سابقه طولانی در همکاری با شرکت های نفتی از جمله شرکت ملی حفاری ایران گام های بلندی را در این خصوص برداشته است .